به گزارش خبرنگار مهر، سیدحسن میرعماد صبح پنج شنبه در جلسه کارگروه تخصصی امور اقتصادی استان سمنان، در محل سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، اظهار داشت: اگر تسهیلات اعطایی از منابع داخلی بانک ها به بخش کشاورزی هدایت و ساماندهی نشود می تواند برای بخش یک آسیب باشد.
وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات از محل منابع داخلی بانکها کمک به بخش کشاورزی است، گفت: در سال گذشته با معرفی از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی، خط اعتباری مکانیزاسیون، منابع داخلی بانک ها، کمک های فنی و اعتباری و ... در بخش جذب شد.
معاون برنامه ریزی وامور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی نیز در این نشست گفت: تامین و اعطای تسهیلات برای واحدهای تولیدی بخش کشاورزی دارای اهمیت و حساسیت است و ساماندهی پرداخت ها نیز ضرورت دارد.
خدابخش عرب گفت: پرداخت از منابع داخلی بانک ها می تواند در راستای تقویت منابع مالی تولید کنندگان و رونق بخش تاثیرگذار باشد که در همین راستا بر اساس آمارهای استخراجی سال ۹۲ بیش از پنج هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی و حدود ۲۴ درصد از کل تسهیلات اعطایی ۲۲ بانک و موسسه های مالی و اعتباری استان بوده است که رقم قابل ملاحظه ای است.
در این جلسه که مسئولان بانک های کشاورزی، رفاه، صادرات، توسعه تعاون، بانک ملی و پست بانک حضور داشتند به نکاتی مانند انتظار تمرکز منابع بهره برداران در بانکهای استان برای توانمندی در پرداخت تسهیلات، ساماندهی و پردازش سیستم اطلاعات متقاضیان تسهیلات، عوامل تاثیرگذار بر برگشت تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی، هزینه کرد به جای منابع دریافتی، همخوانی بین تسهیلات دریافتی و حجم فعالیت انجام شده اشاره شد.
در این کمیته مقررشد تا سازمان جهادکشاورزی استان سمنان نسبت به تشویق کشاورزان برای متمرکز کردن سرمایه در بانک های استان اقدام کند و رویکرد و سیاست های کلی بخش به بانک ها اعلام شود.
بانک های عامل نیز موظف شدند تا برای پرداخت تسهیلات به بهره برداران بخش کشاورزی عضویت آنان در نظام صنفی کارهای کشاورزی را لحاظ و جدول اعطای تسهیلات بالاتر از ۳۰۰ میلیون ریال از منابع داخلی به بخش کشاورزی را در پایان هرماه برای نظارت بر هزینه کرد به سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام کنند.
نظر شما